dilluns, 17 de desembre del 2012

Comunicat de suport al bisbe Pere Casaldàliga i de denuncia a les amenaces que atempten a la seva vida, per defensar la “causa indígena” . El bisbe Pere dóna suport al dret a la terra de Marâiwatsédé, dels indis xavantes - Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga



Degut a les amenaces que esta rebent el Bisbe Pere Casaldàliga de Sâo Félix d’Araguaia (Brasil), pel seu posicionament a favor del retorn de les terres indígenes Marâiwatsédé als Xavantes.

I degut al clima de violència creixent a la zona, al acostar-se les dates d’aquest més de desembre en que, els terratinents i els colons que van ocupar les terres,  seran desallotjats per donar compliment a l’ordre ministerial que des de fa 20 anys està pendent de compliment.

El Bisbe Pere, ha estat aconsellat  per la Policia Federal a sortir de Sâo Félix do Araguaia,  per donar compliment al mandat de salvaguarda de la seva vida, degut a les repetides amenaces que està rebent.

Aquest mateix matí el Bisbe Pere ha sortit en avió, escoltat per la policia.

Fem aquesta denuncia a la societat, als Moviments solidaris i a la Comunitat Internacional perquè vetlli, perquè sigui reconegut internacionalment el Dret Indígena de la terra, i es salvaguardi i es supervisi el retorn de la terra Xavante.

Ens sentim plenament identificats amb la defensa que des de sempre ha fet el Bisbe Pere i  la Prelazia de Sâo Félix de la "causa indígena", i apostem per l’acció pacifica de la justícia en aquesta causa local que ens afecta globalment.

Barcelona,  9 de desembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada