divendres, 29 de març de 2013

MANIFEST CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS I EN ESPECIAL DE LA PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA - Xarxa de Lluita pels Drets Socials

En el context actual de negació i vulneració continuada de drets socials bàsics com són el treball, l'educació, la sanitat, les prestacions socials o l’habitatge per part d’un govern submís als dictats de la banca i les grans corporacions que imposa polítiques retrògrades que ataquen de manera premeditada a la ciutadania, les entitats sotasignats volem manifestar que:
S’està produint des de fa temps un atac explícit a qualsevol expressió ciutadana que critiqui o posi en qüestió les polítiques elitistes i excloents del Govern i les retallades als drets socials. Aquests dies, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, a la que donem tot el nostre suport incondicional per la seva continuada, ferma i pacífica tasca en favor del dret universal a un habitatge digne, està essent especialment desacreditada i desqualificada per part de diferents representants de la dreta que han arribat, de manera barroera, a relacionar-la amb el terrorisme.
Òbviament, la violència no es genera en voler mantenir els drets constitucionals bàsics sinó en deixar famílies sense llar prioritzant el salvament del sistema financer amb els nostres diners, en retrocedir en drets laborals de manera imposada i unilateral, en voler desacreditar aquells que lluiten per una societat més justa o en la repressió de tota mena que es practica amb les classes populars.
Per tot això, exigim que es deixi de difamar les persones que representen aquests moviments socials, com a estratègia per a desacreditar-los. Recordem que, és el poble, i no els mercats, qui té la sobirania i la veu i qui ha de tenir realment el poder. Només reclamem allò que ens pertany.
Girona, març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada