dilluns, 20 de gener del 2014

Comunicat urgent de la PAH-Girona

ATENCIÓ! INFORMACIÓ D'ÚLTIMA HORA SOBRE L'AZIZ:
Estem contentes de comunicar-vos que l'Aziz està sa i estalvi a casa dels seus pares al Marroc i que allà no té càrrecs judicials pel procés que està patint. 


LA PAH-GIRONA ESTEM INDIGNADES PER L'EXPULSIÓ INHUMANA DEL NOSTRE COMPANY AZÍZ TARHZOUT. L'AZIZ HA VISCUT I TREBALLAT A CATALUNYA DES DE FA MÉS DE 9 ANYS, ESSENT UNA PERSONA MOLT IMPLICADA EN ENTITATS SOCIALS GIRONINES. PENSEM QUE LA DEPORTACIÓ DE L'AZIZ S'HA FET COM A REPRESÀLIA PER LA SEVA PARTICIPACIÓ ALS MOVIMENTS SOCIALS I A LA LLUITA DE LA PAH-GIRONA I AL BLOC-SALT

 Les darreres informacions que tenim sobre l'Aziz són d'ahir dimecres i ens indicaven que estaria a l'aeroport de Madrid per ser enviat a la força al Marroc. Des d'aleshores, no sabem res més del nostre company. Les gestions que hem fet a diversos nivells, polítics i judicials, no han aconseguit aturar l'ordre d'expulsió. Però encara hi ha gestions obertes per mirar de frenar el procediment. Destaquem que el col·lectiu de Joves d'Esquerra Verda han elevat aquest cas a la Unió Europea, a través dels eurodiputats Raúl Romeva i Ska Keller. Aquest col·lectiu ha denunciat enèrgicament el que considera una “expulsió salvatge”. Els Joves d'Esquerra Verda, al seu comunicat de condemna a la deportació de l'Aziz, incideixen també en el fet que haver-se quedat a l'atur, problemàtica que pateix una quarta part de la població gironina amb edat laboral, ha estat motiu suficient per expulsar-lo del país. D'altres col·lectius i partits polítics també han fet públics comunicats i mostres de suport. És el cas del Grup Antirepressiu de Girona, la Xarxa de Lluita pels Drets Socials, la Mesa d'Entitats per la Participació, l'Assemblea del Procés Constituent, Compromís amb Girona, la CGT, la CUP i ICV-EUiA. Agraïm de tot cor totes les mostres de suport rebudes!



Considerem que la Llei d'Estrangeria tracta a les persones de forma inhumana. L'Aziz ha viscut a Catalunya més de nou anys i ara no ha pogut renovar els papers de residència perquè estava sense feina. L'Aziz és un migrant pobre sense feina i per això se l'expulsa. En canvi, el PP està impulsant que a l'Estat Espanyol es pugui donar la nacionalitat, amb rapidesa i sense problemes, a les persones que disposin de diners per comprar habitatges. Aquesta criminalització de la pobresa suposa un atac directe als drets humans de les persones i una manca de respecte molt greu pels ciutadans i ciutadanes de l'Estat Espanyol que pateixen l'estafa-crisi i que veuen com aquí es trepitja de forma sistemàtica el Dret a l'Habitatge.

La celeritat extrema del procés d'expulsió i el fet que l'Aziz forma part de la PAH-Girona i ha participat en la lluita per la defensa del Bloc-Salt, de forma activa i visible, ens fan arribar a la conclusió que res ha estat casual. Com en altres ocasions, totes les passes que han donat les forces d'ordre públic han estat estudiades per causar mal a la gent i als moviments que lluitem pels Drets Socials.

DIMARTS 21 DE GENER, ACCIÓ DE LA PAH-GIRONA COINCIDINT AMB EL JUDICI DE L'AZIZ:

9:30H. AL PALAU DE LA JUSTÍCIA (Jutjats nous)

Durant l'Assemblea de la PAH-Girona -avui divendres 19h a l'Espai Marfà: C/ Santa Eugènia 146 de Girona- decidirem més actuacions de suport al nostre company Aziz.

En referència als incidents posterios a la concentració de suport a l'Aziz, la PAH-Girona volem dir que:

LA VIOLÈNCIA MÉS GREU ÉS LA QUE PRACTIQUEN ELS GOVERNS AMB POLÍTIQUES ANTI-SOCIALS QUE CAUSEN LA MORT DE PERSONES, COM SABEM MOLT BÉ A LA PAH

Tot el nostre suport a la persona detinguda acusada de participar presumptament en aldarulls posteriors a la cloenda de la convocatòria de suport a l'Aziz. Aquesta persona ja ha declarat als jutjats que no va participar en actes de violència.

Remarquem que una vegada més, l'atenció mediàtica i de les administracions es focalitza en aquesta mena d'incidents en lloc d'analitzar i tractar les problemàtiques greus, d'arrel social, que en són les causes. Si els governs de CiU i el PP segueixen aplicant polítiques de retallades i submissió als poders econòmics, que estan causant la mort de persones i el patiment d'una part molt important de la societat. Les persones que formen part d'aquests governs i en especial els seus presidents, Artur Mas i Mariano Rajoy, són les responsables directes de tot el que està passant, com també del consegüent esclat social.

SUPORT DE LA PAH-GIRONA AL VEÏNAT DEL GAMONAL DE BURGOS:

La PAH-GIRONA volem expressar també la nostra solidaritat i carinyo cap als veïns i veïnes del Gamonal de Burgos. Durant l'Assemblea d'avui divendres tenim previst també fer un acte d'homenatge a aquest veïnat que està en lluita pels Drets Socials.

RODA DE PREMSA PER FER PÚBLIC TOT EL QUE HEM ACONSEGUIT EL 2013:

DIJOUS 23, A LES 11 DEL MATÍ, ALS JUTJATS DEL COSTAT DE CORREUS.

Farem un balanç de tot l'any 2013: desnonaments aturats, dacions en pagament, situació política a Girona i a Salt, entre d'altres qüestions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada