dimecres, 2 d’abril del 2014

Càritas i Justícia i Pau impulsaran iniciatives pels drets humans - DDG

Les dues entitats signen un conveni per dissenyar i impulsar en un any una programació conjunta 


GIRONA | DDG Càritas Diocesana de Girona ha signat un conveni de col·laboració amb Justícia i Pau pel qual ambdues entitats acorden programar iniciatives conjuntes destinades a la promoció dels drets humans, l'educació per la pau, la lluita per la Justícia i la sostenibilitat social i ecològica. L'acord, rubricat pel director de Justícia i Pau a Girona, Albert Quintana, i pel director de Càritas, Ramon Barnera, té vigència d'un any i preveu la creació d'una comissió mixta que es reunirà dos cops, al final del curs escolar i durant el primer trimestre, per elaborar la programació conjunta i fer el seguiment del conveni.
Així mateix, les dues organitzacions han pactat fer difusió interna dels actes que cadascuna organitza entre els seus membres i han previst que un representant de Càritas participi en les reunions del Consell de Justícia i Pau.

Justícia i Pau i Càritas van constatar que ambdues entitats comparteixen principis i valors educatius envers una acció transformadora de la societat i del país que vivim, "unes coincidències que es donen principalment en els àmbits de la promoció dels drets humans, els valors de la pau i la lluita per la justícia social", va recordar el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera.
"El que fa l'acord -afegeix el màxim dirigent de Càritas a Girona- és posar per escrit coses que les dues entitats ja sabíem: que compartim una sèrie de principis i valors i que tenim voluntat de tirar endavant projectes conjunts amb l'objectiu de potenciar i difondre aquests valors comuns", va afegir.
"Per part de Justícia i Pau - indica el seu director Albert Quintana- la signatura d'aquest conveni suposa enfortir el treball conjunt que ja s'havia iniciat i sumar els actius de les dues entitats. Amb el propòsit d'incrementar la sensibilització de la societat a partir de la denúncia de la vulneració dels drets humans i socials, i de compartir la recerca d'alternatives que promoguin el bé comú i la cooperació per tal de trencar el cercle de la pobresa a que ha abocat moltes persones la crisi que patim".
El conveni no preveu cap dotació pressupostària específica i es mantindrà en vigor fins el 28 de febrer de 2015, amb la possibilitat que es prorrogui si les parts així ho volen.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2014/04/01/caritas-justicia-pau-impulsaran-iniciatives/663194.html?utm_source=rss

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada