dimecres, 2 d’abril del 2014

El Fòrum Social Català defensarà dissabte a Girona els drets cívics i socials - Diari de Girona

La jornada se celebrarà a la UdG i inclou debats, xerrades i un dinar en benefici de l'entitat Escudella Solidària

GIRONA | DDG El Fòrum Social Català-Girona se celebrarà aquest dissabte, a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, amb més de 30 activitats sobre les lluites, els drets cívics i socials i les alternatives al capitalisme.
A partir de les 10 del matí i durant tot el dia, es faran de manera simultània xerrades, debats, taules rodones i videofòrums. Entre els ponents hi haurà, entre d'altres, Gerardo Pisarello -que parlarà de processos constituents-, Ghassan Saliba -sobre les primaveres àrabs- o Albano Dante i Marta Sibina -que parlaran del negoci de la sanitat-. Per a la mainada, també s'ha previst un taller de henna a la Plaça Sant Domènec, una contacontes i el Paint a fish, una activitat pensada per educar en la protecció dels nostres mars i oceans.



Al migdia, l'entitat de Santa Eugènia Escudella Solidària -que treballa amb l'objectiu d'aconseguir l'empoderament de les persones a través del treball comunitari- organitza un dinar popular. Els tiquets ja es poden adquirir a un preu de 7 € a la Coordinadora d'ONG Solidàries, el Casal Independentista El Forn i l'Associació de Naturalistes de Girona; tots els beneficis del dinar seran per a l'Escudella Solidària.
A les 6 de la tarda, els periodistes Manel Mesquita i Irene Casellas, i l'antropòleg Manel Delgado presentaran les conclusions del FSCAT Girona. La jornada tancarà portes amb un concert a càrrec del Quartet Piacevole, Paula Grande, Cheri, Suc de Civada i Nombres Propios.

Girona dobla la participació

El FSCAT Girona és una iniciativa promoguda per 35 entitats d'àmbits tan diversos com la cooperació internacional, la lluita sindical, el tercer sector, el món ecologista, la solidaritat, l'economia social, la fe, l'ensenyament, els mitjans de comunicació o la igualtat de gènere. Aquesta edició ha aplegat el doble d'entitats que la primera que es va organitzar a Girona, el 2010. A Barcelona, el FSCAT Catalunya s'ha anat organitzant, cada dos anys, des del 2008, coincidint amb els anys que no hi ha convocatòria del Fòrum Social Mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada