dimecres, 19 d’agost del 2015

Vicenç Fiol i Navarra 12.08.1938-16.08.2015 - Xavier Merino

Proper a Justícia i Pau des dels inicis, en fou soci actiu durant les direccions d’Assumpció Català i Anna Serra. Membre de la comissió permanent, secretari tècnic durant un temps, autor d’articles publicats al Diari de Girona o al Punt. Assistí diverses vegades a les trobades catalano-balears de JP, així com a assembles de Justicia y Paz d’Espanya.

Col·laborador també de l’Agenda Llatinoamericana; iniciador i promotor, amb altres companys, del Fòrum Joan Alsina; voluntari en les classes de formació per a immigrants de l’Associació Àkan; ...

Fortament influït pel Concili Vaticà II, començà a ser capellà obrer durant l’episcopat de Narcís Jubany i treballà durant molts anys com a pintor de cotxes. Féu de consiliari de diversos grups de l’antiga HOAC i fou membre del Col·lectiu de Capellans obrers dels Països Catalans. Col·laborà activament en la vida associativa i cultural de les poblacions on va treballar i residir, sobretot a Ullà i a Torroella. Participà intensament en la campanya per al tancament de la pedrera d’Ullà i en altres lluites de tipus social i polític.

Profundament evangèlic i coherent amb el seu pensament, amic incondicional, ha deixat empremta profunda en moltes de les persones que l’hem tractat i conegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada