divendres, 4 de desembre del 2015

Taula rodona: Refugiats i Dret d'asil - Justícia i Pau Girona


Un dels reptes de futur més prioritzats en les darreres trobades de Justícia i Pau de Girona era el que girava entorn de la situació dels refugiats. Una interpel·lació que com diu l'article d'opinió penjat al web de Justícia i Pau, no responem.

Per això aquest any en l'aniversari de la declaració dels Drets Humans, Justícia i Pau de Girona, conjuntament amb la Coordinadora d'ONGs i la Comissió de Refugiats Girona, convoquem a una taula de debat:

REFUGIATS I DRET D'ASIL
el dijous dia 10 de desembre, 
a les 7 del vespre a la Casa de Cultura de Girona

amb la participació de:
  • Josep Maria Terricabras, eurodiputat,
  • Anna Serra advocada de Creu Roja
  • i Cristina Mas redactora d'internacional del diari Ara. 

Per la significació del tema i de la data, us hi esperem!!

Des de fa uns mesos les imatges als mitjans de comunicació ens han posat sobre la taula una realitat que fins ara ignoràvem, no volíem conèixer o havíem oblidat.
La guerra a Síria que ha provocat el desplaçament de milions de persones, ha posat la situació dels refugiats en primer pla i ens ha fet tornar la consciència. Només a Turquia més de dos milions de persones hi han buscat refugi. Al Líban, un país de la mida com Catalunya i de cinc milions d'habitants ha rebut més d'un milió de refugiats. En canvi, a Europa els posem tanques.
Ara Europa parla de reubicar 160.000 persones i sembla que a l’Estat espanyol n’arribaran prop de 15.000. Una realitat molt petita per la magnitud de la tragèdia. Un pobre acolliment i enmig de fortes discussions entre els estats europeus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada