dimecres, 2 d’abril del 2014

EXPERIÈNCIES COOPERATIVES D’ALTERNATIVA ECONÒMICA - JiPGi

cooperativa
  1.  [ECT] [DR] Unitat econòmica de producció, de comercialització o de consum que pertany als mateixos usuaris dels seus serveis i que té per objecte l’ajut mutu i equitatiu entre els seus socis. Cooperativa de consum. Cooperativa de treball. Cooperativa de crèdit.
Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans
El subministrament elèctric, un préstec per a un projecte social, llogar una persona per cuidar un avi… fins no fa gaire aquests serveis només es podien contractar a empreses o comerços amb ànim de lucre. Ja no és així.

Les cooperatives que presentem a la taula rodona del Fòrum Social Català Girona 2014, apart de la seva forma jurídica poc freqüent, la cooperativa, tenen un caràcter que les defineix: la seva missió col·labora a la transformació de la realitat, l’objectiu del Fòrum Social Mundial.



El Fòrum Mundial és una trobada anual d’organitzacions de la societat civil que volen canviar les dinàmiques imperants al planeta per tal de fer-lo més democràtic, just i solidari, i vol ser un espai per a la reflexió, debat, construcció de propostes, intercanvi d’experiències i sensibilització.

Serveis financers no especulatius, oferta de serveis assistencials per a la reinserció socio-laboral de les persones, formes de producció energètica renovables. Això és el que fan i d’aquesta manera canvien el món i el fan més semblant a com el voldrien les cooperatives Avancem Santa Clara, Fiare i Som Energia.

Davant aquests exercicis d’imaginació i força per a construir realitat se’ns plantegen moltes preguntes:

Tenim la capacitat d’organitzar societats locals autònomes, auto-gestionades i sostenibles? És possible sortir-se’n amb subministraments locals? És aquest el futur?

Tenim el deure d’auto-organitzar-nos per tal de no continuar alimentant el monstre del capitalisme?

Com a cooperativistes, viviu que el futur serà femení o no serà? Quin paper juga la dona en les vostres organitzacions?

Si creiem en un estat del benestar responsable de satisfer les necessitats bàsiques dels ciutadans: salut, educació, etc. mitjançant uns serveis públics de qualitat als qual els ciutadans contribuïm en la mesura de les nostres possibilitats, és positiva la creació d’opcions alternatives privades?

Veniu a formular les vostres preguntes dissabte 5 a les 12 del migdia al Fòrum Social Girona 2014.

http://fscatgirona.wordpress.com/2014/04/02/experiencies-cooperatives-dalternativa-economica/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada